Primer mes a l'AIS: El nostre dia a dia!

Després d’un estiu molt profitós, l’AIS del Josep Pla ja torna a estar en funcionament! Aquest nou curs ha començat amb moltes sorpreses! En primer lloc, hem conegut a dos companys nous: el Biel, que té 9 anys i formarà part del grup de l’AIS 2, i el Zarek, que en té 8 i formarà part del grup de l’AIS 1. En segon lloc, també hem conegut a dos adults nous: l’Anna, que serà la nova educadora de l’AIS 2, i el Jordi, que serà el nou tutor de l’AIS 1.  Així doncs, la família poc a poc va creixent i podrem gaudir de noves companyies que de ben segur ens faran viure moments molt especials.

Tot i aquests canvis, el funcionament de l’AIS segueix en la mateixa línia i continuarem tirant endavant els projectes que ja teníem en funcionament els anys anteriors. Els tallers continuen sent un eix vertebrador de la nostra proposta que ens permet aprendre en un context més real i pràctic.

Aquestes setmanes ja ens hem hagut de posar el davantal i hem fet la nostra primera recepta al taller de cuina. Amb una mescla de carn picada, pa rallat i ou, vam cuinar la nostra pròpia hamburguesa, que desprès vam condimentar amb algunes espècies i ens la vam menjar amb pa, formatge, enciam i, alguns, fins i tot amb un ou fregit. Pel que ens heu comentat algunes famílies, ens sembla que hem deixat el llistó molt alt per a properes sessions.

Per tal de no sobrepassar les possibilitats de l’espai, aquest any els dos grups alternem el taller de cuina amb el taller de fusteria. Treballar amb materials i eines diverses per crear els nostres propis mobles i objectes és una manera de practicar els nostres sabers més pràctics però també de conèixer i poder valorar l’esforç i la dedicació que hi ha al darrere de totes les petites coses que ens envolten. Aquest curs l’hem començat continuant l'espantaocells que estavem construint per al nostre hort i també hem aprofitat per fer el manteniment d’alguns dels mobles que comencen a estar una mica deteriorats.

I parlant de l’hort, no podem oblidar-nos d’aquest espai. Tot i que algunes plantes s’han assecat amb el pas de l’estiu, tant l’Aloe Vera com el llimoner segueixen plens de vida. Ara és l’hora de recuperar el temps que no hem pogut dedicar-li aquest estiu i tornar a preparar l’hort per plantar les verdures de temporada i, si tot va bé, collir-les i cuinar-les nosaltres mateixos. Aquests primers dies, com que hi ha hagut les noves incorporacions, hem aprofitat per ampliar l’hort i posar terra nova. També hem fet un caminet amb pedres per evitar trepitjar-lo quan pugem a la part de dalt i hem començat a treure les males herbes que han anat sortint al llarg de l’estiu.

A banda dels tallers, a l’AIS continuem treballant aspectes més curriculars com la llengua o les matemàtiques. Adaptant-nos a tots els nivells i ritmes, dediquem unes estones diàries a treballar a partir d’aspectes del nostre dia a dia com pot ser la data o les classificacions dels equips de futbol. A més a més, a l’àmbit de medi natural i social aprofitem per ajuntar-nos tots dos grups i, a partir de la visualització de vídeos o documentals sobre una temàtica, compartim experiències, reflexions i hipòtesis del perquè d’allò que estem veient.

A l’hora de menjador, la Loli continua cuinant-nos uns plats fantàstics! És un moment ideal per compartir entre tots com ha anat el dia dins d’un context més informal i poder relaxar-nos i baixar les pulsacions.

Com podeu veure, el curs ha començat amb velles costums i noves energies. Estem desitjant poder seguir explicant-vos més del nostre dia a dia!